- UNGPARTY - készíti: Balla D. Károly - // - Google-honlap-optimalizálás || diszperzív seo keresőoptimalizálás alatt : a seo-optimalizálás és a kreatív linképítés szabályai || az ungvári vár, fotó - arvisura linképítés kárpátalján

Linképítés - Helyezés javítása - Google weboptimalizálás

Legújabb hírek itt: Google Keresőmarketing

A transzferár

A legtöbb gazdasági ügylet árát a piac alakítja ki, ezáltal a független felek között létrejön a piaci ár, mely mindig változó.

Vannak azonban olyan ügyletek, amelynek a szereplői egymástól nem függetlenek. Ilyen esetben előfordulhat, hogy egymás között nem a piaci árat alkalmazzák, hanem annál magasabb vagy alacsonyabb értéken kereskednek egymással. ezt nevezzük elszámolói árnak vagy transzferárnak.

Kik a nem független vállalkozások? Olyanok elsősorban, amelyek egymásban tulajdoni részesedéssel rendelkeznek. Nézzünk erre néhány példát:
  •     két vagy több cégben ugyanaz a tulajdonos személye vagy ugyanaz a tulajdonosi kör
  •     egyik vállalkozásban a másik vállalkozás többségi tulajdonnal rendelkezik
  •     a belföldi társaságnak külföldi anyavállalata van
  •     egy külföldi cég magyarországi fióktelepe
A megfelelő tulajdonosi arány esetén ezeket a társaságokat kapcsolt vállalkozásoknak hívjuk. A kapcsolt vállalkozások közötti ügyleteknél az ár eltérhet a piaci ártól, például egy külföldi termelő cég a belföldi leányvállalatának 30%-os árengedménnyel értékesíti a terméket, amit a belföldi leánycég 100%-os áron ad tovább belföldön.

Ilyen és hasonló eseteknél a két fél között alkalmazott árat hívjuk transzferárnak (angolul Transfer pricing). [Előfordul a transzfer-ár és transzfer ár írásmód is.] A transzferárakkal befolyásolni lehet a résztvevő cégek eredményét, ezáltal a keletkező fizetendő adó összegét is. A kaqpcsolt vállalkozások Google transzferár nyilvántartás vezetésére kötelezettek, amelyet a NAV rendszeresen ellenőriz.

 

Új blog: Balla D. Károj

Ha szeretne ezen a frekvántált helyen hirdetést vagy az Ön oldalára mutató linket elhelyezni, akkor keressen. De jelentkezhet nálam akkor is, ha a saját oldalát szeretné a Google-lista kedvezőbb helyén látni. - írjon

 

*

A transzferárakkal és a transzferár nyilvántartással azon a réven ismerkedtem meg, hogy SEO-megbízással kerestek meg: egy üzleti oldalt kellett volna keresőoptimalizálnom. Én az ilyen munkát saját bázis kialakításával kezdem, ezért rögvest indítottam két üzleti blogot a témában.  A megbízóval nem sikerült megegyeznünk, de én a két blog gondozását nem hagytam abba, mígnem 3-as PR értékre és a találati listákon igen jó pozíciókra tettek szert. Ekkor más helyről újabb megbízás érkezett. Ezúttal meg is állapodtunk. Az általam támogatott oldal azóta szépen lépdel előre a Google találati listán.

Honlap-optimalizálás:

Ukrajnai elnök választások 2014

Agykontroll gyakorlat - könyv

 

sebességteszt - Google keresés

 

Oerszágomat egy jó sörért. Sör-értékesítés. Mi sörömpöl ennyire, tán nem egy sörösló?

 

ÜzenetKampány: tömeges SMS küldés

Mobilmarketing szolgáltató váállalkozás weboldalának Google-optimalizálása és linkprofiljának felépítése új SEO-projekt keretében. A cég azonnali tömeges üzenetküldést biztosít ingyenes próbaverzióval havidíj nélkül

ingyen próba: tömeges sms üzenet

Télikert gyártás - teraszmeépítés - Pergola

A budapesti cég télikertek gyártásával és teraszok beépítésével foglalkozik. A növények elhelyezésére szolgáló télikertek egyre divatosabbak Magyarorszgon

télikertépítés, teraszbeépítés - pergola

Használt laptop árak Ukrajnában - internet használat

 

Keresőmarketing, SEO - keresőoptimalizálás

Az interneten folyó üzleti célú online tevékenységek egyik ága az ún. keresőmarketing / Google keresőoptimalizálás . A kifejezés több tevékenységet összefoglaló gyűjtőfogalom. Legfőbb összetevője a keresőoptimalizálás, továbbá a fizetett találatok és listák alkalmazása, a linkmarketing és egy adott cég vagy üzletág, netán személy keresőrendszerekben való megjelenését menedzselő más online tevékenység. Ezen belül a keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization, SEO) célja az, hogy egy adott honlap minél jobb helyezést érjen el a normál találatok közt a honlap tulajdonosa/üzemeltetője által fontosnak tartott keresőkifejezésekre. Általában normál (vagy organikus) találatoknak azokat a keresők által kilistázott találatokat nevezzük, amelyek fizetéssel nem befolyásoltak, csupán a keresőmotorok belső logikája alapján kerültek a találati lista adott helyére. A keresőoptimalizálás két fő iránya a belső és a külső SEO-munka: az előbbi keretében magát az oldalt tesszük minél alkalmasabbá arra, hogy adott keresésekre jó helyezést érhessen el (belső struktúra, formális és érdemi tartalom, valid kódok), az utóbbi során külső erőforrásokat (más webhelyeket) igénybe véve érünk el (építünk ki) az oldal számára minél hatékonyabb támogatottságot.

Én először 2006-ban találkoztam a SEO fogalmával, és akkor mindjárt bele is cseppentem a sűrűjébe: beneveztem az első magyar keresőoptimalizáló versenyre, amelynek pillangószív volt a kulcsszava. Bár abszolút outsider voltam a témában és inkább csak ösztöneimre hallgatva igyekeztem eredményt elérni, mégis az ötödik lettem. A következő évben már díjazásos, félig-meddig profi verseny indult linkfelhő keresőkérdéssel, még itt is sikerült a 10. helyet elérnem. A 2008-as, II. díjazásos, már vérprofinak mondható erőpróbában (seonyár2008) nem kerültem az élmezőnybe. Viszont e három versenyben való részvétel során fontos tapasztalatokra tettem szert. Ezek alapján ettől kezdve elég erősen odafigyeltem saját oldalaim SEO-vonatkozásaira (többek között éppen amiatt hagytam el a régi UngPartyt, mert belső oldalai a keretes - „frame” - struktúra miatt a Google számára jószerével elérhetetlenek voltak).

A szerzett tapasztalatokkal nem csupán azt értem el, hogy webhelyeim többségét „szereti a Google”, hanem időnként külső SEO-megbízásokat is kaptam és olykor-olykor el is vállaltam egyet-kettőt. Barátaim oldalait is gyakran felhúztam a Google-listák élére. De aztán beleuntam a dologba, külső munkákat nem vállaltam, bár saját oldalaimra odafigyeltem, de különösebben nem igyekeztem a Google-listákat meghódítani.

Változás az idén történt. Egy üzletasszony rám bukkant, s mint amatőr keresőoptimalizátort, rábeszélt, hogy vállaljam el üzleti oldala gondozását. Erre rá is álltam, sőt, már a legfontosabb előkészületeket is elvégeztem, amikor kiderült, hogy mégsem tudunk megegyezni. Ám eddigre én, pusztán SEO-célzattal, beindítottam két „szakmai” blogot. Ezeket: Transzferár dokumentáció és honlap optimalizálás / nyilvántartás és szolgáltatás. A közös munka ugyan kútba eset, de én nem szüntettem meg a két blogot, hanem gondoztam, gazdagítottam, keresőoptimalizáltam, mígnem 3-as PageRank értékre tettek szert és felkerültek a találati listák első tábláira.
Nem sokkal ezután megtalált egy másik vállalkozó. Vele sikerült megegyeznem, így most az ő szakmai oldalát - Transzferár nyilvántartás - támogatom. Jelenleg az oldal a transzferár dokumentáció keresőkérdésre a 3., a transzfer ár nyilvántartás kérdésre a 4., a transzferár szóra pedig az 9. az első Google-listán. Hogy ezeket a pozíciókat megtartsam vagy még jobbakat érjek el, tovább építem azt a hátteret, ahonnan támogatni tudom. - laptop ár

Laptop árak - Google kereső marketing


Balla D. Károly: Transzferár nyilvántartás és dokumentáció- Laptop árak Ukrajnában. BDK Online Google marketing weboldal. Blog, könyv letöltés, Ungvár, Kárpátalja, Ukrajna - Honlap Optimalizálás, conten marketing = Kárpátalja, kárpátaljai magyar, Ungvár, Transzfer ár, Laptop ára szervizben, seo árak, weboldal optimalizálás, Google seo tartalom marketing, keresőmarketing, notebook szerviz, bdk, budapest, ukrajna

honlapoptimalizálás és Linképítő google-seo | Keresőoptimalizálás - Google-kulcsszavak, keresőbarát weboldal