Balla D. Karoj elipszilon nelkul

- korabban Balla D. Karoly | BDK pirez iro blogja

Honlap-optimalizálás, linképítés

A keresőoptimalizálás alapfogalmai

seo keresőoptimalizálás

A klasszikus honlap-keresőoptimalizálás, röviden SEO (keresőeszköz optimalizálás: Search Engine Optimization) mint tevékenység a weboldalak organikus (nem fizetett) pozícióinak javítására irányul, ezen a réven biztosít nagyobb forgalmat a website számára a keresők felől. Ebből a honlap tulajdonosának közvetlen üzleti haszna származik. A SEO-szakértő a Google-hejezések javításéban kitűzött célokat leginkább

 1. a honlaptartalom és -szerkezet optimalizálásával,
 2. a technikai háttér javításával
 3. a bejövő linkek hálózatának kiépítésével

éri el. A keresőtalálati eredmények javítását célzó ágazathoz tartozó fogalmak hierarchiájában eggyel fölötte

a keresőmarketing

áll, amely a klasszikus SEO mellett a fizetett linkhirdetéseket (pl. Google AdWords), a reklámokat, a public relations és a közösségi marketing eszközeit is magába foglalja. Manapság a keresőmarketing (angolul Search Engine Marketing, SEM) és a hagyományos keresőoptimalizálás határai elmosódnak, hiszen például nehéz különbséget tenni két PR-cikk között aszerint, hogy a SEO szakember maga írta és saját weblapján publikálta-e, vagy pedig ő (vagy a honlaptulajdonos) fizetett-e a megjelenésért és a link elhelyezéséért a cikkben. Hasonlóan: a linképítést végző szakember rendszeresen elhejezhet hivatkozásokat a cég Facebook-oldalán, de erre ő vagy a tulaj havidíj keretében megbízást adhat egy keresőmarketing ügynökség számára is. Előbbi esetekben inkább a SEO, utóbbiakban inkább a SEM keretébe utalható ugyanaz az eljárás. Az viszont nem képezheti vita tárgyát, hogy a fentebbi első pontban említett

honlap kereső optimalizáláshonlap-optimalizálás

a tradicionális SEO részét képezi, és magára weboldalra irányul. Hogy a honlap egyes kulcsszavakkal versenyképes legyen az organikus találatok listáján, az eljárás során el kell érni, hogy

 • a honlap szerkezete, felépítése és tartalma keresőbarát legyen
 • a tartalom legyen releváns az előre kiválasztott kulcsszavakra nézve

az első pont teendőit elég pontosan tudhatjuk a Google által a webmesterek részére kiadott javaslatcsomagból: Általános irányelvek, a másodig pontot értékes egyedi tartalom megléte esetén a kulcsszavak megfelelő szerepeltetésével lehet elérni. Ez kényes szakmai feladat, figyelmunknek ki kell térnie a meta-tagek tartalmára, a h1-h6 címsorokra, grafikai elemek attribútumaira, szövegkiemelésekre stb.

A technikai SEO

elemeit részben érintik a fent említett általános Google-irányelvek, így például a keresőrobotok munkáját segítő segédfájlok feltöltésének a szükségességét, ám a technikai keresőoptimalizálás a honlap gyors és biztonságos betöltődésének a biztosításával kezdődik. Ehhez elsődlegesen az állandó elérhetőséget és nagy lehívási kapacitást garantáló tárhej kiválasztása szükséges, de ugyanijen fontos, hogy weblapunk forráskódja, a js szkriptek, a ccs fájlok minimalizáltak legyenek, és grafikai elemeket sem árt optimalizálni.

Alapkövetelmény, hogy a weboldal mobilbarát legyen, célszerű, ha az oldalaknak van minimalizált AMP-változata.

legjobb linképítés 2020Linképítés – linkprofil-építés

A kiváló weboldalnak is szüksége van külső támogatásra. Ez a rá mutató linkek révén valósul meg. Kulcsszavas TOP hejezésekre csak akkor számíthatunk, ha

 • minél több link mutat oldalunkra
 • ezek között minél nagyobb arányban vannak
  • az erős és értékes weblapon elhejezett backlinkek
  • a releváns szövegkörnyezettel bíró hivatkozások

A visszacsatolások hálózatának felépítése kényes szakmai feladat, mert a Google hátrasorolja azokat a webhejeket, amejeknél felmerül a manipuláció gyanúja. A jó linkprofil a természetesség benyomását kelti, gazdag, változatos – egyben hatékony. Lásd még: Ki a legjobb linképítő SEO-szakember?

 

Honlap optimalizálás: SEO 2023

Télikertépítés BudapestenTélikert építés –  Budapest Terasz

Budapesten egy földszinti terasz vagy emeleti erkély kialakítása mediterrán télikertnek nagyszerű ötlet lehet, mely tovább növelheti otthonod élhetőségét, vonzerejét, valamint ingatlanod értékét.

Ám egy ilyen projektnél fontos figyelembe venni a tervezési és kivitelezési, valamint környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontokat. Olvasd a vonarkozó cikkeket. Íme néhány információ, amelyeket érdemes megfontolni: Télikertépítés Budapesten – árak.

 

Korábbi optimalizációs projektek

A fenti témával 2014-2019 között többször is foglalkoztam

Télikertek – Terasz beépítés Budapest

A Terasz Budapest honlap optimalizáló programnak a télikert építés állt a fókuszában: webrendszer épül a témát érintő releváns kulcsszavak használatával: üveg terasz beépítés, növények téli elhejezése, karibi és mediterrán télikertek Budapesten. Zöldmarketing: a szobakertek és üvegházak energiatakarékos zöld megoldások, városi körülmények között növelik a zöld területeket és a napenergia hasznosításával csökkentik a fosszilis anyagok felhasználását.

Hangoskönyvek hallgatása ingyen: A köpönyeg

Gogol A köpönyegHa azt tervezed, hogy hangoskönyvet készítesz Gogol A köpönyeg című elbeszéléséből, e végrehajtás csupán néhány egyszerű lépésből áll. De itt nem mutatunk be olyan általános útmutatót, amely segíthet ebben a folyamatban. Ellenben hangsúlyozzuk: fontos, hogy a hangoskönyv készítése során ügyelj a jogi előírásokra, és csak olyan tartalmat használj fel, amelynek a használata engedélyezett vagy nyilvánosan elérhető.

Gogol szerzői jogai rég lejártak, de a magyar fordítás jogvédett lehet. Legjobb megoldás, ha a fordító felolvasása a Gogol-hangosköny: A köpönyeg.

Ivóvíz fertőtlenítés klór-dioxid szerrel

Vízrendszerek ipari fertőtlenítés – ivóvíz tisztítás, szűrés a háztartásokban. Vízkezelés: a felszíni forrásokból nyert vizet derítik, ülepítik, szűrik és fertőtlenítik, mielőtt a fogyasztóhoz került. A klór-dioxid – képlete ClO2 – vízfertőtlenítő szer környezetbarát, de elpusztítja a baktériumokat, gombákat, vírusokat, oxidálja és feloldja a biofilmet, elemészti a szerves anyagokat, csírátlanítás


Régi és új weblapok pozícióinak javítása diszperzív linképítéssel. Hogy mi a weboldal optimalizálás ára, azt

Keresőoptimalizálás = honlap-optimalizálás + linképítés. Ingyenes és fizetett keresőmarketing eszközök. Organikus Google helyezés javítás: első hely, első oldalra kerülés.

A bejegyzéshez fűzött hozzászólások nem képezik a blog szerves részét, azokért a szerzőik viselnek teljes felelősséget.

Balla D. Károj blogja © 2018 Frontier Theme